Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kontantlöst är vansinne"

/
  • I Edsbyn och Hudiksvall slutar bankkontoren med kontanthanering, det innebär att du som kund i fortsättningen är tvungen att ta ut pengar i bankautomaten. I Ljusdal skrämmer det flera kunder.

På flera håll i länet försvinner kontanthanteringen från Nordeas bankkontor. I Ljusdal är det ännu inte aktuellt, men blotta tanken på det skrämmer kunderna.
– Det är vansinne, de tänker ju alls på sina kunder, säger kunden Birgitta Fransson.

Annons

Nordeas bankkontor i Edsbyn och Hudiksvall är två av flera kontor landet över som vid årsskiftet slutar med kontanthantering. Det innebär att bankkunderna i fortsättningen varken kommer att kunna sätta in eller ta ut pengar inne på kontoret.

Kunden Birgitta Fransson säger att kontanthanteringen måste finnas. Hon menar till och med att allt annat vore vansinnigt.

– De säger att rånrisken minskar, men jag måste ju ta ut och föra över pengar, och nu skickar banken ut kunderna på gatan där rånrisken är som störst, säger Birgitta Fransson som känner sig förbisedd av banken.

* Men transaktioner går att göra via internet, varför kan inte du göra det?

– Jag har ju ingen dator, oss har banken helt glömt.

I och med Nordeas uttalade mål, att minska kontanthanteringen avsevärt, går det måhända att förutspå hur utvecklingen i Ljusdal kommer att se ut.

Men Ljusdalschefen Annika Strid kan inte svara rakt på frågan om när kontanterna försvinner även från hennes kontor.

– Jag kan inte svara på när, det jag kan säga är att vi jobbar aktivt för att minska kontanthanteringen.

Mer läsning

Annons