Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstkollo med Kulturkossan: "Handlar om hur man mår bra med kreativitet"

I flera dagar har Ljusdalsbygdens museum haft besök av Kulturkossans konstkollo - ett kollo där pysslet inte har några gränser.

Annons

Läs mer: Ny utställning av Alice Nilsson hos Kulturkossan: "Handlar mycket om livet och att finnas"

Kulturkossans konstkollo har varje dag ett nytt tema där produktionen består av olika material. Maria Norén håller i konstkollot där det hittills har deltagit 23 barn, mellan fem till elva år.

– Det började förra veckan och det ska vara i åtta dagar. Det handlar om hur man mår bra med kreativitet, säger Maria Norén.

Kulturkossans konstkollo har varje dag ett nytt tema där produktionen består av olika material.

Hon berättar att man arbetar mycket med skrot och skräp där barnen får göra olika saker och där inget kan göras på fel sätt. På eftermiddagarna arbetar barnen utomhus med sina konstverk, och har vid dagens slut utställning på plats för föräldrar och andra besökare.

Läs också: Svante Tidholm guidar på Mansjakt: "Ett stort samhällsproblem att män fungerar så dåligt"

Malte hade bland annat använt sig av pinnar, tejp och mjölkpaket.

– Det är olika teman varje dag, imorgon kommer vi göra krukor och plantera för det är också en slags kreativitet. Vi hade temat ”spöken och masker” förut och idag är det mer ”gubbar" med lite allt möjligt. Vi sitter utomhus och jobbar, säger Maria Norén.

Elly visade upp en modell av snören, grenar, tejp, papperstallrikar, en tavla och ett mjölkpaket.

Malte och Elly Jansson, tio och sju år från Kärrtorp, Stockholm, hade skapat flera olika konstverk med diverse material.

– Trädet är av muffins-grejer. Jag har använt en pinne, tejpat, tagit tejpbitar och knycklat ihop och använt till jord. Jag har gjort en trött gubbe av ett mjölkpaket och pinnar. Sedan en fjäril med pärlplatta och en sko som ett ben. Sedan har vi också ett rymdskepp med eld här nere och en landningsplatta, förklarar Malte.

Elly och Malte hann göra många modeller.

– Jag har gjort en hamburgare. Sedan en tjej med hår av snören, tejp som hårband, ansikte av papperstallrikar, en tavla som mage och grenar. Sedan är det två vedträn och skor. En annan har en klänning, ett vedträ och en blomma. De heter Skolisa och Lena. Sedan en kärleksgud med händer av hjärtan, berättar Elly.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons