Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräs lagt på is

En uppvärmd konstgräsplan för fotboll på Östernäsområdet i Ljusdal har en tid varit en het fråga. Men nu är den lagd på is.

Annons

På tisdagen skulle frågan upp i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott. Men det blev inget med detta.

Utskottets ordförande Jonny Mill (SRD) valde att dra ur ärendet från föredragningslistan.

– Partierna har inte haft möjlighet att diskutera frågan och kommunchefen Nicklas Bremefors måste får redovisa den breda översyn över Östernäsområdet innan vi startar något nytt, säger Jonny Mill.

Det fanns inför tisdagens möte ett förslag från samhällsutvecklingschefen Stig Olson och fritidschefen Pelle Ferm att be kommunstyrelsen ta beslut om att ta in offerter på en uppvärmd konstgräsplan på Östernäs och ge ett uppdrag om en planändring så att planen kan anläggas på den tilltänkta parkdelen av det gamla sågverksområdet om det finns majoritet för detta.

Men Jonny Mill tog inte upp ärendet.

Harald Noréus (FP) företräder oppositionen i samhällsutvecklingsutskottet och är förvånad över turerna i konstgräsärendet.

– Kommunikationerna verkar inte fungera hos majoriteten när det här utskottets ordförande verkar vara helt ovetande om vad kommunalrådet med flera har startat.

Nicklas Bremefors ska inför kommunstyrelsen i augusti visa en tidsaxel över Östernäs vad gäller handel, grönområde, arena, fjärrvärme och terminalflytt.

Mer läsning

Annons