Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert till minne av Tomas Tranströmer

/
  • Daniel Stagno kände Tomas Tranströmer när han var i livet och har komponerat 17 Tranströmersånger som han framförde tillsammans med Petteri Lehikoinen i Ljusdals kyrka på onsdagskvällen.
  • Bo Johansson inledde kvällen med att berätta om Tomas Tranströmers liv och läsa ett flertal av hans dikter.
  • Runt 20 personer dök upp för att lyssna på musik till minne av Tomas Tranströmer.
  • Daniel Stagno och Petteri Lehikoinen kommer denna sommar genomföra två minneskonserter, varav en hölls i Ljusdals kyrka på onsdagen.

På onsdagskvällen samlades runt 20 personer i Ljusdals kyrka för att lyssna på musik till minne av den nyligt bortgångna Tomas Tranströmer.

Annons

Som del två i Ljusdal och Ramsjö församlings "Musik i sommarkväll" bjöds det på musik inspirerad av Tomas Tranströmers dikter.

Kvällen inleddes med en andakt av Bo Johansson, som berättade om poetens liv och läste ett flertal av hans dikter.

Sen var det dags för kvällens höjdpunkt.

Pianisten Daniel Stagnos, som kände Tomas Tranströmer under många år innan hans bortgång, berättade om hur han lärde känna honom och hur han på slutet inte kunde konversera med fler än tio ord, men ändå kunde han framföra de, av Daniel Stagnos komponerade, verk som inspirerats av hans egna dikter.

Daniel Stagnos har komponerat "17 Tranströmersånger" och tillsammans med barytonen Petteri Lehikoinen framförde de i Ljusdals kyrka de 17 verken i ett sträck och avböjde applåder mellan sångerna.

Konserten är en av totalt två konserter framförda av de två, till minne av den svenske nobelpristagaren i litteratur.

Mer läsning

Annons