Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert ska visa vad Estrad Ljusdal är – och markera startskottet för Estrad Ljusdal 2.0

/
  • Lasse Norin, kulturchef vid Ljusdals kommun, och Erik Nilsson, koordinator för Estrad Ljusdal.

Med en konsert ska Estrad Ljusdal berätta om sin verksamhet. Det markerar även början på en ny era, Estrad Ljusdal 2.0 – där alla konstformer ska med, alla åldrar inkluderas.

Annons

– Alla har nog hört talas om Estrad Ljusdal om man ser det i olika sammanhang, men sen kanske man har lite olika bild av vad det faktiskt är. Vi vill visa upp en massa bra exempel på vad som görs och samtidigt sy ihop det så att man kan se helheten, säger Erik Nilsson koordinator för Estrad Ljusdal.

Konserten kommer att hållas i Slottegymnasiets aula den 25 februari och involverar samtliga områden som i dag får plats under Estrad Ljusdals paraply, som Erik Nilsson kallar det.

Det blir musik, dans och inslag av teater. Allt det som Estrad Ljusdal har jobbat med sedan starten 2009. Man valde att begränsa sig till dessa tre områden för att få det greppbart till att börja med.

Enligt Lasse Norin, kulturchef i kommunen, är det just kommunen som är kittet som håller ihop konceptet Estrad Ljusdal. Det är de som samverkar i samarbeten mellan studieförbund, föreningar och privata aktörer som bedriver den faktiska verksamheten.

– Det är det vi vill visa upp med den här konserten, visa upp ett brett utbud av olika nummer inom framför allt musik, dans och drama, säger Lasse Norin.

Med konserten vill de också visa att de är på väg in i en ny fas. Ett Estrad Ljusdal 2.0 som Lasse Norin vill kalla det. I den ska alla konstformer och åldrar inrymmas. En mötesplats ska skapas på Slottegymnasiet, en samlingsplats för all kulturverksamhet i kommunen.

– Det ska hända saker här hela tiden, på skoltid, på kvällar, på helger. Det ska bli mer av en high school-känsla med ett smörgåsbord av aktiviteter, säger Lasse Norin.

Själva konserten kommer att bestå av ett flertal olika aktörer med koppling till Ljusdal, med stommen i musikskolans verksamhet. Johanna Bakke, som gått på musikskolan, haft egna band och nu spelar in en skiva, kommer att uppträda.

Estrad Ljusdals satsning Musiklabbet kommer också att finnas representerad.

– Det är någonting som vi har jobbat med på fritidsgårdarna, där vi har sett till att musicerandet på fritidsgårdarna ska öka. Bandet Six up har uppstått genom det och är ett av banden som kommer att uppträda på konserten, berättar Erik Nilsson.

På dramasidan kommer det bland annat att bli en uppvisning ur Färilarevyns repertoar.

Dans kommer bland annat visas upp genom Vuxenskolan.

– Vi försöker att hålla ihop det hela vägen och det tycker jag att konsertprogrammet borde visa ganska fint, säger Erik Nilsson.

Mer läsning

Annons