Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen gillar Lidls plan

När politikerna i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott var eniga om att anta detaljplanen för Lidls butik nära järnvägen i centrala Ljusdal talar mycket för att det blir bygge.

Annons

Frågan är vad Trafikverkets motstånd innebär i form av eventuella överklaganden framöver.

Det är nu dags för kommunen att avgöra frågan det detaljplanförslag som varit ute för granskning och som Trafikverket sågat i sitt yttrande.

Trafikverket fokuserar mycket på hur planändringen kan påverka riksintresset för Norra stambanan och hur järnvägen i riskhänseende kan komma att påverka verksamheten inom planområdet som ligger nära järnvägsövergången vid före detta Signeuls.

Länsstyrelsen är numera med på noterna och har till kommunen skrivit att den inte tänker pröva ärendet enligt plan- och bygglagen. Därmed anser länsstyrelsen att det väntade detaljplanbeslutet inte strider mot riksintresset enligt miljöbalken eller att bebyggelsen blir olämplig för människors säkerhet och hälsa.

När samhällsutvecklingsutskottet tog sitt beslut på tisdagen, ett första led fram till avgörandet i kommunfullmäktige, var länsstyrelsens synpunkter viktiga.

– Vi anser också att det under detaljplanearbetet har tagits stor hänsyn till avståndskrav och sådant som Trafikverket framför, säger samhällsutvecklingsutskottets ordförande Jonny Mill (SRD).

Mer läsning

Annons