Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolsvedjastugan väcks till liv igen

/
  • En betagande utsikt från Kolsvedjsberget är ett lockande inslag i marknadsföringen.
  • Ulrika Persson öppnar med en nätverksträff och välgörenhetsmiddag på temat vatten.
  • Ulrika Persson är ny arrendator för Kolsvedjastugan, där hon nu fräschar upp inför det första arrangemanget kommande helg.
  • En ny altan och entré ingår i Kolsvedjastugans ansiktslyftning.

Nu är det dags för verksamhet i Kolsvedjastugan i Ljusdal. Kommande helg öppnar den nya arrendatorn, Ulrika Persson, med en nätverksträff och välgörenhetsmiddag på temat vatten.

Annons

Många har väntat på att Kolsvedjastugan åter ska komma till användning. Efter en del politisk vånda, där kommunpolitikerna haft svårt att komma till ett slutligt beslut om stugans framtid, rivning eller försäljning, har man nu beslutat att arrendera ut stugan med ett korttidsarrende.

Ulrika Persson, Ljusdal, såg via LjP rivningshotet riktat mot stugan i våras. Hon tänkte till, skissade på planer och uppvaktade kommunen. Nu har hon ett arrendekontrakt och under två år kommer hon att testa sina idéer i praktiken.

En av dessa idéer sätter hon i verket redan kommande helg.

Temakvällen kring vatten är tänkt som en nätverksträff och välgörenhetsmiddag. Deltagarna får mingla och lyssna till korta föredrag om framtida lokala affärsprojekt, där vatten är en viktig ingrediens. Kvällens värdinna, Cecilia Kyllinge, tar sedan över och underhåller vid middagen.

Förutom temakväller kring de fyra elementen har Ulrika Persson många idéer om hur Kolsvedjastugan ska kunna bli en viktig aktör inom den lokala besöksnäringen. Event, konferenser, kulturarrangemang, äventyr... Idéerna flödar. Hon söker samarbetspartner inom flera områden för att kunna förverkliga dem och hittills har gensvaret varit mycket positivt.

Mer läsning

Annons