Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kojdag invigde Färilaveckan

/
  • Kojdagen i Lassekrog börjar med att forbondetåget rullade in och sjunger för besökarna. Eva Sätterlund står för sången och Stig Sätterlund spelar munspel. Forbonden Alvar Ahlzén håller i tömmarna.
  • Kicki och Johan Norman, Färila, döpte sin dotter Klara. Viktoria Persson och Mikael Bångstrand, Färila döpte sin dotter Fanny. Dopförrättare var prosten Stig Wengelin.
  • Lillemor Gustavsson och Jonas

Kôlbullarna gick åt som smör i solsken på kojdagen i Lassekrog på söndagen, trots regnskurarna. 300 människor samlades för att ta del av bland annat musikunderhållning, två dop och en vigsel.

Annons

Regnet höll sig undan, i alla större delen av tiden, på kojdagen i Lassekrog på söndagen. Med sedvanliga aktiviteter som forbondetåg, barndop och musikunderhållning samlades drygt 300 personer för att inviga den 42:a upplagan av Färilaveckan.

– Det här är en fest för att hemvändare ska få träffas. En riktig familjedag, så som det ska vara, säger Leif Johansson, Lions i Färila.

Det var flickorna Klara Norman och Fanny Bångstrand som döptes av prosten Stig Wengelin. Efter dopet var det dags för vigselceremoni. Nydöpta Fannys föräldrar Viktoria Persson och Mikael Bångstrand, Färila, vigdes.

– Här brukar det komma en rejäl puss, säger prosten Stig Wengelin vid slutet av ceremonin.

– Smaska på, tillägger han sedan när brudparet kysser varandra, varpå publiken brister ut i ett hjärtligt skratt.

Liksom tidigare år går försäljningen av kôlbullar strålande och kring träborden sitter långa rader med kôlbulleätande människor.

– Vi har de bästa kôlbullarna i Hälsingland, och de är godast här i Lassekrog, säger Leif Johansson som inte kan delge vad hemligheten är i Lions i Färilas hemliga kôlbullerecept.

Mer läsning

Annons