Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö till korven

/

Kön ringlade lång mest hela dagen genom Signeulsparken i Ljusdal på lördagen. Anledningen? Den delade grillkorven så klart!

– Vi är alltid med när det handlar om korv, säger Christer Sjöström och ler.

Annons

Den delade grillkorven stod i centrum när Ljusdals kulturhistoriska festival, Det hvar en gång, arrangerades för andra året.

Trots att det regnade ringlade kön lång till den tillfälligt uppställda korvvagnen i Signeulsparken redan innan korven hunnit bli varm.

Några som höll sig framme och tidigt kunde mumsa på varsin korv var makarna Christer och Märta Sjöström från Veckebo, Korskrogen.

Inne i Signeulsmagasinet kunde den som ville ta del av en utställning om varmkorvens historia i Ljusdal och beskåda fotoutrustning från 50-talet. Ericssons bokhandel hade ställt i ordning en filial i tidsenlig stil och äldre vykort fanns till försäljning.

När det var dags för modevisning blev det nästan lite trångt runt boulebanan. Hanna Johansson, Anna Lindell och Maja Wreiding har jobbat hårt under de senaste veckorna för att få ihop 50-talskläder och modeller till visningen.

Med tidstypiska håruppsättningar, kläder och andra attiraljer som en underbart söt dockvagn blev modevisningen ett uppskattat inslag i festivalen.

Mer läsning

Annons