Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karneval lockar med större pris

Färilaveckans största publikmagnet karnevalen höjer förstaprissumman till 10 000 kronor för att locka fler att vara med.

Annons

När Färilarevyn till och med 2012 arrangerade karnevalen brukade Peter Lindgren vädja om fler ekipage dagarna före. Nina Springh med flera i nuvarande arrangörsgruppen kan få samma problem. På fredagsmorgonen var det sex ekipage anmälda varav tre i värstingklassen.

Nu har karnevalsarrangörerna beslutat att locka med ett avsevärt större förstapris i värstingklassen – 10 000 i stället för sedvanliga 3 000 kronor – inför årets upplaga lördagen den 18 juli.

– Nytt för i år är också ett startbidrag som vi lämnar i samarbete med ett företag, säger Nina Springh och berättar samtidigt om hur veteranmopeder bildar förtrupp till karnevalståget.

Lions brukade förr inleda Färilaveckan med forbondetåg och kojdag i Lassekrog. Nu sker det i Färebyparken i dag lördag och forbondetåget hänger med.

Söndagen ägnas åt storloppis på Färilaparken och race med plastankor i ån i Stocksbo.

Färilaparken står även öppen på måndagen för familjedag. På kvällen blir det sedvanlig paradisafton på Ängratörn med tal av Albert Vikstens barnbarn Anders Berghagen.

Tisdagen präglas av motion och hälsa på olika platser och avslutas med musik i kyrkan.

Onsdagen är fiskets dag i Näsberg och Hembygdsgården i Färila lockar med hantverk.

Valla Open är ett musikarrangemang som vuxit publikmässigt och lockar nu folk i tusental. På torsdag blir det sannolikt inget undantag när ingen mindre än Barbro Lill-Babs Svensson med flera står på scen. Torsdagen är också vandringens dag på Hälsingeleden och Pilgrimsleden.

På fredag börjar tvådagarsmarknaden i Färila, en dag som avslutas med Fàlaaftan i revylokalen.

Nästa lördags final för veckan har förutom karnevalen den publikdragande fotbollen i Föne där hemmalaget möter ett lag med diverse kändisar.

Mer läsning

Annons