Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kakor och vårfest i Färila

/
  • När Sandra Magnusson bjöd in till kakfest i samband med Våryran svarade ett fyrtiotal personer. Här lägger Sandra och barnen tillsammans upp kakorna.
  • Isak Skalberg tycker bevisligen om kakor.
  • Elving Bolin ser positivt på arrangemanget. Bra att inte allt hänger på Färilaveckan menar han.
  • Magnus Johansson ingår i Färilarådets marknadsföringsgrupp och är en av Våryrans arrangörer.
  • Kalle Persson njuter av solen som kikade fram stundvis.

Soltoppade regnmoln och folkfyllda Färilagator. Det präglade Våryran när den under lördagen arrangerades i Färila för första gången.

Annons

Under det senaste året har Färilas gator och näringsliv berikats och förnyats. Dahlia har ny ägare, Delins likaså och ur Kalle Perssons bageri växte det som numera heter Kakfén fram. När Färilarådets marknadsföringsgrupp tillsattes väcktes idén om att välkomna de nya företagen och samtidigt bjuda invånarna på en dag med extra guldkant. Melodikryss, artistframträdanden och champagnekross var moment som sattes upp på önskelistan. De små arrangemangen sammanlänkades och blev tillsammans Våryran.

– Vi vill främja nya entreprenörer i Färila, välkomna dem in i bygden, berättar Magnus Johansson som ingått i marknadsföringsgruppen. Samtidigt kan han beskåda sitt verk när han under lördagen går runt på gatorna och bjuder besökarna på glass iförd orange tröja.

Läs mer om Våryran i måndagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons