Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna från Järvsö tävlar i länsfinalen av Svensktoppen nästa

/

På onsdagskvällen tävlar Johanna Bakke från Järvsö i länsfinalen av Svensktoppen nästa.

Annons

Sveriges Radios artist- och låtskrivartävling Svensktoppen nästa är i full gång och i dag avgörs vilka från Gävleborg som går vidare till den stora riksfinalen på Liseberg i Göteborg.

En av kandidaterna är 19-åriga Johanna Bakke från Järvsö, som lyckades charma juryn under deltävlingen i Hudiksvall och gick till länsfinalen som "wildcard". Motiveringen löd att Johanna hade publikkontakt och var lugn och säker på scenen. Själv tror hon också att det beror mycket på låten hon tävlar med.

– Jag tror att den sticker ut lite. Det är en speciell ton i den, samtidigt som den är enkel, säger Johanna Bakke om Paledays som hon själv skrev i vintras.

För de som tar sig till riksfinalen står en plats i Melodifestivalen och en chans att få sin låt provad på Svensktoppen på spel.

– Det vore ganska overkligt, det skulle självklart vara superhäftigt och jag har alltid drömt om att jobba som musiker, säger Johanna Bakke.

Johanna, som nyligen tog studenten från samhällsprogrammet i Ljusdal och för tillfället jobbar på en servering hemma i Järvsö, vill dock inte sia alltför mycket om utgången i tävlingen.

– Alla bidrag är så olika så det är svårt att säga, det beror ju på de som röstar också.

Länsfinalen hålls på Sommarkväll i Gävle på onsdagskvällen och röstningen, som pågår fram till klockan 19.50, görs via sms.

Mer läsning

Annons