Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb i Asien leds från Ljusdal

/
  • Ljusdal är litet men Micke Wallins ansvarsområde är stort. Han är Asienchef för Australiens motsvarighet till Byggfakta och leder verksamheten från Clara Vallis vid Slottegymnasiet.

Kontakter i Asien ledde till att omkring 250 anställda i sju asiatiska länder nu leds från Ljusdal.

Annons

Micke Wallin var anställd av Byggfakta i Ljusdal, där han slutade som platschef.

För tre år sedan ville en kund till Byggfakta ha kontakter i branschen i Asien. Micke Wallin tog kontakt med BCI Media Group i Australien, ett företag som hade verksamhet i flera länder i Asien.

– Det slutade med att de ville veta vem jag är och jag åkte till Australien i maj 2009 och fick samma sommar erbjudandet att flytta dit, säger Micke Wallin.

Från januari 2010 till i juli i år bodde Micke Wallin med familj i Sydney.

Sedan ett halvår tillbaka har Micke Wallin som general manager för BCI Asia lett arbetet i sju asiatiska länder via skype och e-post från ett litet kontor på Clara Vallis/Utvecklingscentrum vid Slottegymnasiet i Ljusdal.

Tekniken är väl ungefär som här, även om de i jämförelse med Byggfakta inte har kommit så långt.

Efter helgerna åker Micke Wallin och hans familj tillbaka till Australien på obestämd framtid.

– Bland annat avgör barnens skolgång. Men det har funkat bra i det fallet i Australien tidigare även om det nu lutar åt att äldsta flickan ska fortsätta att läsa internationella programmet IB i Bollnäs till hösten, säger Micke Wallin.

Att Micke Wallin inte kan tänka sig annat än att jobba vidare mot Asien är den stora utmaningen som det innebär.

– Byggfakta i Ljusdal är förmodligen världsbäst på det företaget håller på med men har en marknad på nio miljoner invånare. I de länder som vi arbetar i bor det sammanlagt omkring en halv miljard personer och vi sneglar mot ännu fler länder, säger Micke Wallin.

Mer läsning

Annons