Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry från Ljusdal osannolik bilvinnare i skidtävling: "Sånt man ser på Bingolotto"

Jerry Hansson blev den lyckliga och osannolika vinnaren av en bil värd 380 000 kronor sen han deltagit i skidtävlingen "Åk en mil, vinn en bil". Ett lopp han egentligen inte skulle ställt upp i. – Jag brukar inte åka tävlingar, det var min sambo som anmälde mig, säger Jerry Hansson.

Annons

Det var i fredags som det otroliga inträffade när Jerry Hansson vann en bil i konkurrens med tusentals andra skidlöpare som deltog i den nystartade tävlingen på högfjället i Storhogna i Jämtland.

Läs mer: Välbekanta vinnare av Harsa ski marathon

Jerry Hansson från Ljusdal vann en bil efter ett skidlopp i påskhelgen.

Hans prestation i spåret stack inte ut. Jerry Hansson som tävlade för Hybo AIK gick i mål 30 minuter efter vinnaren och hamnade till slut på plats 618.

Läs mer: Så här gick det för Hälsingeåkarna i Vasaloppet

Men lyckligtvis var det startnumret, inte placeringen, som spelade någon roll i den efterföljande tävlingen när en Volkswagen värd 380 000 kronor stod på spel.

– Det var en lottning med nummerlapparna. Så det handlade inte om någon prestation i spåret utan det räckte att man hade åkt en mil. Det blev en värdefull mil, säger Jerry Hansson som fortfarande verkar ha svårt att greppa det inträffade.

– Ja, det är sånt man ser på Bingolotto och tänker: "Vinner verkligen folk bilar sådär?"

Läs mer: Örjan från Tallåsen vann 250 000 kronor på trisslott han fick av sin mamma

Det hela blir extra osannolikt med tanke på att Jerry Hansson egentligen inte skulle ha deltagit i tävlingen. Han var där som chaufför åt resten av den skidintresserade familjen.

– Jag har inte åkt så många mil själv, men när den övriga familjen skulle åka tänkte jag att jag passar på när jag är där, säger Jerry Hansson som har sambon att tacka för vinsten då det var hon som anmälde honom.

Jerry Hansson säger att han kommer åka tillbaka till Storhogna även nästa år, men i övrigt har han inga planer på några fler tävlingar.

– Grabben tävlar ofta och jag sa till honom att det är överskattat att köra många tävlingar. Det måste räcka med en gång, skrattar Jerry Hansson.

Läs mer om tävlingen på öp.se

Mer läsning

Annons