Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsötjej tävlar om Sveriges bästa röst

/
  • Så här glad var Clara Sagström när hon blev den förste att vara uttagen till Andreas Johnsons kör i Körslaget.

Clara Sagström från Järvsö tävlar om chansen till ett skivkontrakt.

Annons

TV4 ska sända talangjakten The Voice Sverige med start i början av nästa år. Fyra kändiscoacher, bestående av artisterna Petter, Carola, Magnus Uggla och Ola Salo, har till uppgift är att hitta landets bästa röst. Clara Sagström från Järvsö är en av de i förväg utvalda personerna som får göra en provsjungning. Coacherna har ryggen mot den tävlande när bidraget framförs, allt för att rösten ska få stå i centrum. Gillar de vad de hör vänder de sig om och den tävlande får välja vilken av artisterna hon eller han vill jobba med.

– Det är hårt att få ett nej på det här sättet. Man står och sjunger mot ryggar och vill ingen ha en så vänder de sig inte om. Men jag kände mig lugn innan jag gick upp på scen och tänkte att jag kan bara göra min grej, berättar Clara Sagström som framförde "Jag kan inte skilja på" av Melissa Horn. Hur det gick i uttagningen får hon däremot inte avslöja i förväg.

Sedan i höstas pluggar Clara radioproduktion i Piteå och ansökan till programmet såg hon som en kul grej.

I ett första skede av tävlingen valdes 250 talanger ut. Därefter har ytterligare gallringar skett innan tv-inspelningarna börjat. De som nu är med i tävlingen kommer som ett första moment att få genomföra provsjungningen.

Prestera och tävla i musik är annars något hon ägnat en hel del tid åt i våras när hon deltog i Körslaget tillsammans med Andreas Johnsons kör från Ljusdals kommun.

Sin musikstil definierar hon som en blandning mellan Melissa Horn och Sofia Karlsson, och en förhoppning från Claras sida är att få lyfta fram just den stilen i tv, något man inte tidigare fått se så mycket av i sådana här sammanhang.

Mer läsning

Annons