Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöråd bekostar utställning i Färila

/

Curt Göranssson är Färilabo och flerfaldig världsmästare i truckracing. Nu får han en egen utställning i Färila. Samtidigt dyker flera nya arbetstillfällen upp, bland annat för den projektanställde Lars Beck.
– Målet är helt klart att utställning ska bli kvar och att vi ska anställa fler, säger Lars Beck.

Annons

EU-projektet Leader samverkar i Sverige med Jordbruksverket. Syftet med projektet är att utveckla landsbygden, det genom att ge bidrag till lokala föreningar. Järvsörådet tog till vara på tillfället att ansöka om pengar, deras ansökan har beviljats och Järvsörådet har fått ett bidrag. Nu blir en del av pengarna avsatta åt en projektanställd Lars Beck i Färila. Lars Beck är en av de fem personer som utgör Järvsörådets Färilafilial.

Beck ser kommunen som en helhet.

– Färila har länge stått stilla, men nu börjar det hända grejer, kanske kan vi börja se Färila som motordelen i kommunen, säger Lars Beck.

Idén om en utställning dök först upp i Ruben Johansson huvud.

– I vintras var jag i Tärnaby, där såg jag vilken utställning de gjort om Ingemar Stenmark, jag tänkte att så kan ju vi göra, men med Curt Göransson, berättar Ruben Johansson.

Lars Beck presenterade idén för Färilarådet, de nappade inte, då vände han sig till Järvsörådet och där fann han stöd. Nu är han projektanställd i fyra månader som projektledare för utställningen. Han tillträdde sin tjänst i början av juni och har sedan dess flyttat in alla pokaler, nygamla skåp och börjat skissa på lokalens upplägg.

– Nu återstår bara putsning och katalogisering av alla pokaler.

Mer läsning

Annons