Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöjägare går till Ljusdal-Ramsjö

När jaktvårdskretsen för Järvsö-Arbrå-Undersvik upplöses är det tänkt att medlemmarna inom Järvsöområdet ska föras över till Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets.

Annons

Det är den nya organisationen för älgförvaltning som ligger bakom förändringarna i jaktvårdskretsarna.

– När frågor om älgtilldelning försvinner från kretsarna återstår medlemsvård, rekrytering och ungdomsverksamhet. Det blir också allt svårare att få personal som ställer upp och jobbar inom kretsarna, säger Stefan Karlsson, ordförande i Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets.

I kölvattnet på dess förändringar finns förslag på att Järvsö-Arbrå-Undervsik jaktvårdskrets ska upplösas och att verksamheten ska slås ihop med angränsande kretsar.

För Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets handlar det om att medlemmar i Järvsöområdet, de som är bosatta inom Ljusdals kommun, förs över till Ljusdal-Ramsjö-kretsen.

– Ungdomarna går ju i skola i Ljusdal och därför känns det naturligt att de också ingår i vår krets, säger Stefan karlsson.

De formella besluten kommer att tas vid kretsarnas årsmöten, som för Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets hålls den 8 februari i Tallåsen och för Järvsö-Arbrå-Undervsik jaktvårdskrets den 13 februari i Undersvik.

Mer läsning

Annons