Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöåkeri transporterar djuren bäst

/
  • Lastningen har förberetts för att gå så smidigt som möjligt. Ensilage har lagts mellan ladugården och bilen för att skapa trygghet för djuren och minska risken för halka.
  • Första kossan av totalt tio från Vallens gård lämnar ladugården.
  • Glad och hedrad över priset som delas ut i Stockholm den 8 februari är Per Olsson som driver företaget tillsammans med sin far Sune.
  • Efter lastningen byter Per Olsson om, och kläderna förvaras i ett speciellt skåp på bilen.
  • Lastbilen med trailer är toppmodern och med den senaste tekniken.
  • Från Hudiksvall hämtades den här kossan tidigare under morgonen. Hon kommer att få stå i ett eget bås under färden.

Kunden och djuren är i fokus för prisade Sune Olssons åkeri i Skridsvik, Järvsö.

Annons

Klockan är halv tolv på tisdagen och in på Vallens gård utanför Ljusdal rullar en djurtransport från Sune Olssons åkeri i Skridsvik, Järvsö. I bilen finns 13 djur som hämtats upp från tre olika gårdar under morgonen och nu är det dags att lasta ytterligare tio djur. Allt går lugnt tillväga och lastningen är snabbt avklarad. Nästa anhalt är slakteriet i Ickholmen, Rättvik där Siljan chark och Scan har sitt gemensamma slakteri. För det är precis det som vi just nu fått vara med om som en djurtransportör ägnar sig åt, att flytta djur mellan gårdar eller som i detta fall hämta och skjutsa djur till slakteriet. Men alla gör det inte lika bra som Sune Olssons åkeri. De har nyligen utsetts till årets djurtransportör genom ett nyinstiftat pris som SLS, Svenska Livdjur och Service, ett inköpsbolag av svenska djur till Scan står bakom.

– Vi är punktliga och erbjuder en bra service. Jag tror också att vi kanske har en mer personlig relation med gårdarna jämfört med åkerierna söderut. Men inte minst har vi fått det här priset på grund av vår kunniga personal som har både kunden och djurens bästa i fokus, avslutar Per Olsson.

Mer läsning

Annons