Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöåkare blev förste Årets djurtransportör

När SLS instiftade ett pris till Årets djurtransportör blev Sune Olsson åkeri i Skridsvik, Järvsö, den förste att få motta priset.

Annons

Årets djurtransportör är ett nyinstiftat pris där vinnare utses bland SLS djurtransportörer. SLS, Svenska Livdjur & Service, är inköpsbolag av svenska djur till Scan.

De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.

‑ Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.

‑ Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

– Jag är tacksam för att ha blivit ihågkommen på det här sättet. Det är ett bevis på att vårt långsiktiga arbete har varit rätt, säger Sune Olsson, som nu funderar på hur han tillsammans med sina anställda ska kunna fira den här utmärkelsen, för det är hans anställdas insatser han lyfter fram som grund till utmärkelsen.

– Det ska bli en firmafest, men det får bli lite varmare först, säger en glad Sune Olsson.

Inför finalrundan var tre transportörer nominerade.

– Det var en från Skåne, en från Halland och så vi. Att få priset bland dem känns stort, säger Sune Olsson, som nu förbereder sig för att den 8 februari åka till Stockholm och ta emot priset.

Åkeriet har funnits i familjens ägo sedan 1950-talet. 1976 tog Sune Olsson över ledningen för företaget, som i dag har fem bilar, sju fast anställda och två extra chaufförer. Åkeriet är verksamt i sex landskap – Hälsingland, Gästrikland, Dalarna, Härjedalen, Jämtland och Medelpad, där de kör slaktdjur från producent till Siljans charks slakteri i Rättvik.

– Vi kör 24 laster varje vecka till slakteriet, säger Sune Olsson.

Í motiveringen till priset sägs att åkeriet har en mycket hög servicegrad, att de sätter djurens välmående i centrum och är hela tiden på alerten och meddelar snabbt vid avvikelser.

Mer läsning

Annons