Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invånare har tröttnat – vill öka säkerheten på cykelbana: "Känns inte säkert med all trafik"

/
  • Medborgarförslaget handlar om att förlänga gång- och cykelbanan som går längs Hudiksvallsvägen.

Gång- och cykelbanan längs Hudiksvallsvägen är farlig. Detta anser en person som nu har skickat in ett medborgarförslag till kommunen som handlar om att förlänga banan för att öka säkerheten och göra den mer lättillgänglig.

Annons

Förslagslämnaren vill att gång- och cykelbanan som går längs Hudiksvallsvägen ska förlängas. Enligt förslaget skulle det leda till att fler familjer och cykelpendlare kan utnyttja banan.

Gång- och cykelbanan slutar ett par hundra meter efter avfarten mot Ämbarbo. Efter det får gående och cyklister hålla sig på riksvägen. Förslagslämnaren anser att det inte är säkert då tung trafik kör i höga hastigheter där.

Läs också: "Halvfärdig cykelbana först"

Förslaget är att göra banan längre så att den sträcker sig mot till exempel Snäre, samt öka säkerheten genom att dela bilvägen och gång- och cykelbanan med exempelvis ett dike.

Enligt Emma Nordebo-Snygg, chef på gatu- och parkenheten på Ljusdals kommun, är det Trafikverket som äger vägsträckan i fråga.

Läs även: Äntligen kommer asfalten

Läs också: Klart: Här anläggs ny rondell i Ljusdal –byggstart nästa vecka

– Då brukar vi skicka medborgarförslagen till Trafikverket och regionen som jobbar med gång- och cykelvägar längs statlig väg. Då utförs det också av Trafikverket.

Kommunen hjälper bara till med att tala om vilka åtgärder som bör prioriteras.

– Hos oss har det ju varit banan mellan Nore och Måga. Den har varit högt prioriterad i många år. Likaså i Los, där det skulle behövas en bit för att avsluta en gång- och cykelväg som aldrig färdigställdes av Trafikverket, säger Emma Nordebo-Snygg.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons