Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intern kritik mot SRD:s politik

Den senaste tidens interna kritik mot Socialradikala Demokraterna om bristande samarbete med S och V delas av fler än de tre som gått ut offentligt. Men i ledningen finns ingen förståelse för kritiken.

Annons

För några veckor sedan aviserade före detta kommunalrådet, numera kommunfullmäktiges förste vice ordförande, Willy Eriksson att han lämnar SRD för att bli politisk vilde.

En viktig anledning var att han anser att SRD har svikit intentionerna efter valet om ett utökat politiskt samarbete med S och V.

I veckan gick två andra avhoppade SRD:are, Folke Andersson och Odd Derås, ut med samma budskap i en insändare i Ljusdals-Posten.

Tidningen har sedan talat med fler avhoppare eller partimedlemmar som överväger att gå ur.

– Vi har framfört kritiken vid flera tillfällen till vår ordförande Leif Hansen. Men det hänger inget. Och då är det inte så konstigt om det blir ett antal som väljer att lämna SRD, säger Sonja Johansson.

Kritiska röster som tidningen lyssnat till talar även om toppstyrning från styrelsen med Leif Hansen, Jonny Mill och Thomas Wandel.

Leif Hansen tillbakavisar all kritik.

– De som nu öppet går ut och kritiserar partiet har kunnat lägga fram förslag och motioner för våra medlemsmöten. Men några sådana har vi inte sett, inte heller kritik mot stadgar och program. Därför känns den här kritiken som svek, ett sätt att skada partiet och kanske försöka få över våra omkring tusen väljare till Socialdemokraterna, säger Leif Hansen.

Mer läsning

Annons