Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen varning i Viken

/
  • Utfarten från Vikenvägen skyms av både hus, en kurva och en backe. Trots det har Trafikverket beslutat att det inte behövs någon varningsskylt.

Det blev ingen varningsskylt vid Vikenvägen i Ramsjö, där byarådet tidigare förgäves har ansökt om sänkt hastighet på riksväg 83.

Annons

Ramsjö byaråd har nu fått svar på sin ansökan om att få varningsskyltar som visar att det finns en utfart bakom en kurva på 83:an i Ramsjö. Utfarten ligger bakom en gammal smedja där sikten är begränsad åt båda håll.

Men Trafikverket menar att det finns många utfarter längs riksväg 83 och att för många varningsskyltar gör att de förlorar effekt.

- De skriver att det är bilförarnas ansvar att anpassa hastigheten till vad trafiksäkerheten kräver. Men det är både en backe och kurva innan utfarten. Man tycker det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och besluta, för de åker ju inte ut och tittar, säger Christer Esbjörnsson från Ramsjö byaråd.

Vikenvägen ägs av en samfällighet, och enligt Trafikverket är det ägaren av vägen som har ansvar för att se till att man har så god sikt som möjligt vid anslutning till allmän väg.

- Nu ska vi såga ned träd och rensa runt utfarten för att se om det kan förbättra sikten. Är det fortfarande inte acceptabelt efter det så får vi gå vidare med det här.

Byarådet har tidigare ansökt om att få hastigheten sänkt till 60 från 80 kilometer i timmen längs vägsträckan.

Mer läsning

Annons