Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya vuxna vårdelever

Det blir ingen start för nya vuxenstuderande på vård- och omsorgsprogrammet på Utbildningscentrum i Ljusdal under vårterminen.

Annons

Det är David Norman, rektor för vuxenutbildningen, som stoppat vårens intag av vuxenelever på vård- och omsorgsprogrammet.

I sin motivering i handlingarna till onsdagens möte med utbildningsnämnden citerar David Norman vad skollagen säger om att de som fått minst utbildning ska prioriteras.

Sedan ska vård- och omsorgsutbildningen förbättras. Rektor ska tillsammans med arbetslaget på Utvecklingscentrum och en konsult gå igenom vad som görs i dag när det gäller arbetssättet modifierad distans. Nästa steg är att göra en processkartläggning av hur man möter sina målgrupper och bättre uppfyller vad som står i styrdokumenten.

Vård- och omsorgsutbildningen i Ljusdal genomförs i dag endast via så kallad modifierad distans. Detta innebär att när eleverna börjar sin utbildning får de först förläsningar i respektive ämne. Sedan är det grupparbete och till sist bokar eleven själv och eller gruppen en tid hos respektive lärare för redovisning.

Enligt Ingrid Johansson, verksamhetsutvecklare på kommunens omsorgsförvaltning, innebär intagsstoppet inget drastiskt för personalförsörjningen på kort sikt.

Mer läsning

Annons