Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt inför helgens mässa – går mot nya rekord

/
  • Stefan Färlin håller i många trådar när årets mässa ska bli verklighet.

Förberedelserna är i full gång inför helgens skogstransportmässa på Älvvallen i Ljusdal – som väntas bli rekordstor.

Annons

För sexton år sedan arrangerades den första och på fredag och lördag är det dags igen. I dag öppnar grindarna för de rekordmånga 130 föranmälda utställarna i form av branschföretag från hela landet.

Stefan Färlin, projektledare på Mittia event, tror att mässans starka ställning inom området beror på att man lyckas locka rätt besökare.

– Det är inte den typen av besökare som kommer och hämtar godis utan de är intresserade av vad som finns här, säger Stefan Färlin som berättar att man med hjälp av utställarna fått ut femtontusen inbjudningar. Det tror han kommer resultera i att förra mässans besökarantal på 6100 personer överträffas.

Själva innehållet i mässan har även det utvecklats de senaste åren, menar Stefan Färlin. Fler utställare inom terminalhantering och omlastning har letat sig dit. Även de senaste årens ökade produktion av bioenergi märks av bland utställare.

Flera av utställarna anordnar egna aktiviteter, bland annat kommer Hiab hålla kranförartävling. Mässan är såklart i grund och botten en chans för företag att demonstrera sina nyheter för branschfolk, vilket Stefan Färlin lovar att det blir gott om i år.

På fredagskvällen hålls middag och underhållning i Ljusdals folkpark för de drygt tusen förbokade gästerna. På scenen står banden Rydell & Quick samt Extract.

Mer läsning

Annons