Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har Japan i sitt hjärta

/
  • Jenny Svensk är en stor fanatiker av manga och Japan. Foto: Elinor Persson
  • Fyra av Jennys fem konvent representerade, två till band är på intågande. 
  • Nana är en mangaserie som ligger Jenny varmt om hjärtat, även artisten Utada Hikaru är en bidragande orsak till hennes intresse.

Jenny Svensk, 18 år från Ämbarbo, Ljusdal, är en stor fantast av manga och andra japaninspirerade saker. Nästa helg ska hon iväg på sitt sjätte östasiatiska konvent.

Annons

Intresset för mangan och Japan uppkom genom att Jennys bror började intressera sig för manga, och Jenny hängde på. Intresset utvecklades genom internet, där hon träffade likasinnade personer och upptäckte nya saker. Pokémon på lördagsmornarna var också en bifogande faktor till hennes ökade intresse.

Många konvent har det blivit det senaste året i skrivande stund är Jenny på sitt femte konvent Kawaiicon i Sundsvall.

– Mitt första konvent var Uppcon 11 som var i början av juni i Uppsala. Det första konventet var lite tråkigt man visste inte riktigt vad det var och vad man kunde göra. Men jag shoppade mycket, säger Jenny med ett leende. Nu är Jenny mer rutinerad och berättar att det faktiskt finns mycket att göra, till exempel spela tv-spel, leka lekar, sjunga karaoke, delta i tävlingar, cosplaya och rita med mera.

– Det är en speciell känsla att gå på ett konvent och vara på ett. Känslan kan inte beskrivas för någon som inte varit där. En egen liten sagovärld med många trevliga människor, där allt går ut på att ha kul med likasinnade, säger Jenny.

Mer läsning

Annons