Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt betyg för Färila-Los hälsocentral

/

De flesta av Hälsinglands hälsocentraler får en sjua på en tiogradig skala när patienterna får betygsätta.

Hälsocentralen i Färila/Los och Lindens hälsocentral i Bergvik är de landstingsdrivna som får högst betyg i Hälsingland.

Annons

Patienter som besökte sina hälsocentraler runt om i landet i september förra året fick svara på frågor om bemötandet, patienternas delaktighet i vården, informationens kvalitet, väntetider med mera i primärvårdens senaste nationella patientenkät.

När patienterna fick betygsätta helhetsintrycket av sitt besök blev riksnittet 71 på en hundragradig skala och länssnittet i Gävleborg 72

Hudiksvalls hälsocentral hamnar på 61 poäng av 100 möjliga, den enda av hälsocentralerna som ligger tydligt under rikssnittet.

Oxtorgets hälsocentral på 84. Oxtorgets HC, som tidigare hette Per Ahlströms familjeläkarmottagning, har fått bäst betyg i Hälsingland flera år i rad nu.

Robert Hill, tidigare verksamhetschef för landstingets hälsocentraler i södra Hälsingland blev i höstas verksamhetschef för privata Oxtorgets hälsocentral och nystartade Söderhamnsfjärdens hälsocentral.

– Jag tror att kontinuiteten bland personalen är viktigt, men det talar man inte lika mycket om som tillgänglighet och bemötande. Flera som arbetar vid Oxtorget har varit med länge.

Nu är målet att till nästa år nå samma höga betyg vid nästa mätning. Där blir det emellertid svårt att redan se resultat av kontinuitet.

– Då börjar vi att satsa på bemötande och tillgänglighet, säger Robert Hill.

Mer läsning

Annons