Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes jobb: Förmedlar budskap mellan världar

/
  • Själen är evig och återföds för att lära sig. Ju mer Ella-Karin lärde sig om hur kontakten med andra världar fungerar desto mer växte hennes fascination.
  • Tarot- och orakelkort är verktyg Ella-Karin Wennberg använder för att få fram de meddelanden högre väsen vill förmedla.
  • Ella-Karin Wennberg märker att fler och fler vill veta mer om spiritualitet och hur hennes kontakt med andra väsen fungerar.
  • För fysiker är tanken om att vi består av energi som går att mäta självklar. Kändisar som Madonna och Oprah Winfrey är bara några som tror att det finns existenser på andra dimensioner och att människan är del av det större universellt sammanhang. Ella-Karin Wennberg visar och förklarar.

Hon vill inte veta något innan. Hon vill försäkra sig om att den information hon får kommer från andevärlden och inte henne själv.
Ella-Karin Wennberg berättar att hon som medium fungerar som en kanal mellan människor och andra existenser.
– Jag drivs av att förmedla budskap däremellan.

Annons

Hon blundar och blandar korten. Hon känner in energin av den person hon lägger tarotkorten för, förklarar hon. Överför personens energi till korten. Ett kort trillar ut. Ella-Karin lägger det på bordet. Det kortet ska vara med när hon tyder. Om ett kort trillar ut är det ett tecken på att det har ett budskap.

Det är svårt att förklara hur hon vet när kortleken är färdigblandad.

– Det är en känsla. Intuitionen avgör när andevärlden förmedlar.

Ella-Karin lägger ut korten ett efter ett. Två i bägare. Ess i svärd. De älskande.

– Korten är vägledande. De känner av energin just nu. De berättar om hur framtiden blir om du fortsätter på den väg du befinner dig på nu. Gillar du inte vad korten berättar är det bara att agera annorlunda. En person är alltid fri att ändra ett händelseförlopp, berättar hon.

Ella-Karin tar emot hemma. En enslig skogsväg leder till en gård utanför Onsäng. Hönsen går fritt i trädgården runt timrade trähus i grovhuggen tall. Ett uthus fungerar som spirituell hemvist.

Allt fler tror på att det finns andra existenser som lever parallellt i andra dimensioner. Programledare Oprah Winfrey och skådespelare som Jim Carrey är öppna med sin övertygelse. Tanken är att all materia, allt vi kan se och ta på består av mätbar energi. Även våra tankar är energi och kan mätas. 

– Detta är helt naturligt för vilken fysiker som helst. Andevärlden befinner sig på en frekvens som är högre än vår och det är därför den inte kan ses med blotta ögat. Jämför det med en propeller. Rör den sig riktigt snabbt kan vi inte längre se den. Egentligen är detta inte mycket konstigare än att kunna prata i telefon med någon på andra sidan jorden. 

Ella-Karin märker att fler och fler vill veta mer om spiritualitet och hur hennes kontakt med andra väsen fungerar. Hon är också van vid att många reagerar med skepsis. Andra känner sig provocerade. Hennes man kallar hennes arbete joll.

– Jag märker att det fungerar. Sedan är det upp till andra att tycka vad de vill.

Ella-Karin har utbildat sig hos brittiske mediet Terry Evans, känd från teveserierna Förnimmelse av mord och Det okända.

Idén om andra världar har alltid intresserat. Som barn var Ella-Karin mer rädd än nyfiken. Stannade hellre ute och lekte än att vara ensam hemma. Sedan tog en fascination över.

Många vänder sig till Ella-Karin för en så kallad änglamassage. Det är en kombination av massage och healing och går djupare än vad klassisk massage gör, löser upp nedtryckta känslor och rensar ut dålig energi. Andra kommer till henne för att de vill få kontakt med högre väsen eller någon de känner som har gått bort. Andra för att få veta vad deras katt, hund eller häst försöker säga.

– Jag får in det de vill förmedla som bilder, tankar eller som en känsla. Har en häst ont i knäleden kan också jag få ont i knät. 

Budskapen är oftast till för att hjälpa. Som den gång en familj anlitade Ella-Karin att komma till deras gård. Det spökade på övervåningen. 

– Det visade sig att ett fönster var trasigt och att det regnade in. Andevärlden påkallade familjens uppmärksamhet för att förhindra en vattenskada. 

– Tänk dig att du ser en person med hörlurar. Bakom personen rusar ett tåg fram, på väg att köra över personen. Du ropar allt du kan för att personen ska akta sig men den hör inget eftersom den har hörlurar på sig. Det är så det känns att vara synsk. Du ser det inte andra märker.

Mer läsning

Annons