Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlöshet i Ljusdal intresserar regeringen

/
  • Hemlös behöver inte vara uteliggare. Nu vill regeringens hemlöshetssamordnare träffa Ljusdals kommun.

Hur har Ljusdals kommun det med hemlösa? Det väcker intresse på regeringsnivå eftersom samordnaren på området vill besöka kommunen.

Annons

I ett brev till kommunalrådet Roland Bäckman (S) ber Maria Boustedt Hedvall, ämnessakkunnig på socialdepartementet, om en träff i Ljusdal 27 eller 28 september.

Detta med anledning av att regeringen sedan nyår har en hemlöshetssamordnare i Michael Anefur. Hans uppdrag är bland annat att i möten med kommuner och andra aktörer få igång ett hållbart arbete mot hemlöshet.

– Vi ska besöka 45-50 kommuner i landet och vi har därför tagit någon i varje län, säger Maria Boustedt Hedvall.

Socialstyrelsen presenterade i vintras sin rapport Hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden 2011. Den visar att Ljusdals kommun har 47 hemlösa per 10 000 invånare vilket är mer än riksgenomsnittet 36.

Thomas Renshammar, chef för individ- och familjeomsorgen på kommunens omsorgsförvaltning, tillstår att det ibland är svårt att lösa bostadssituationen.

– Det handlar ofta om att göra speciella insatser eftersom de här personerna på grund av till exempel missbruk inte alltid är välkommen hos hyresvärdarna, säger Thomas Renshammar.

Mer läsning

Annons