Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsgård får pengar till hiss

Förslaget till beslut var att avslå ansökan. Men kommunstyrelsen vill bidra med 267 825 kronor om Boverket också säger ja till handikappanpassning av Hembygdsgården i Färila.

Annons

Färila Hembygdsförening har sökt nämnda summa hos kommunen för att täcka 30 procent av de 892 750 kronor det kostar att bygga hiss utanpå nuvarande huvudbyggnad på hembygdsgårdsområdet och även få en handikapptoalett.

Beslutet i en enhällig kommunstyrelse var att Färila Hembygdsförening får de 267 825 kronor som den ansökt om under förutsättning att Boverket betalar det mesta. Ett nej från Boverket innebär alltså också ett nej från kommunen.

– Vad glad jag blir! säger föreningens ordförande Annika Munkestam Mårdberg när tidningen begär en kommentar.

– Boverket tar beslut i maj och vi borde ha goda chanser att få stöd när vi nu har kommunen med oss och själva tar ett mindre lån.

Det var en aning överraskande beslut som togs i kommunstyrelsen med tanke på att samhällsutvecklingsutskottet föreslog avslag.

Förvaltningschefen Stig Olson och fritidschefen Pelle Ferm motiverade detta med att det inte finns några pengar i budget för en så stor insats i Färila hembygdsgård.

Stig Olson betonade dock att varken tjänstemän eller politiker var emot insatsen i Färila som sådan.

– Det är bara det att ni i kommunstyrelsen måste skjuta till nya pengar, sa Stig Olson.

Mer läsning

Annons