Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela parken på en gång

/

När parkarbetena ska igång på Östernäsområdet nästa år vill samhällsutvecklingsförvaltningen också anlägga den så kallade betongparken för bland annat skateboard. Den senare investeringen har tre etapper men förvaltningen föreslår allt på en och samma gång.

Annons

Det innebär i sådana fall en sammanlagd investering på omkring 15,5 miljoner kronor där betongparken står för 5,5 miljoner. Kommunen har redan avsatt 10 miljoner kronor för parkanläggningen där anbud ska antas inom kort.

Det finns ett medborgarförslag till kommunfullmäktige om en betongpark. Och det vill berörda på samhällsutvecklingsförvaltningen, det vill säga förvaltningschefen Stig Olson, gatu- och parkchefen Emma Nordebo Snygg och fritidschefen Pelle Ferm, att politikerna antar och gör hela satsningen på en gång.

Chefstrion hänvisar till att betongparker för bland annat skateboard (rullbräda) blir allt vanligare i Sverige och att det redan finns en livaktig förening för ändamålet i Ljusdal.

– Vi tror att det för intressets skull är bra om hela betongparken byggs samtidigt så att de som använder den får olika svårighetsgrader, säger Stig Olson.

Emma Nordebo Snygg inflikar att cyklar, sparkcyklar och inlines (en sorts rullskridskor) också går att använda i en betongpark.

Mer läsning

Annons