Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård debatt om Mills arvode

Arvodet för samhällsutvecklingsutskottets ordförande, i nuläget Jonny Mill (SRD), blir ett hett debattämne ända upp i kommunfullmäktige.

Annons

Förtroendevalda i Ljusdals kommun arvoderas i förhållande till vad riksdagsledamöterna tjänar (nyligen uppräknat till 58 300 kronor i månaden).

Samhällsutvecklingsutskottets ordförande har 10 procent av ett riksdagsarvode liksom myndighetsnämndens ordförande (i nuläget Jonny Mills partikollega Rolf Paulson).

För ett år sedan skrev Leif Hansen (SRD) till kommunfullmäktiges presidium och begärde höjning. Kommunfullmäktiges valberedning föreslog att samhällsutvecklingsutskottets ordförande ska få 30 procent av riksdagsarvodet medan myndighetsnämndens ordförande föreslogs få oförändrat arvode.

I kommunstyrelsen blev det en lång debatt om arvoderingen. Ena stunden höjdes rösten för att se till uppdraget och inte person, i nästa inlägg kunde Jonny Mills arvode och storleken på ersättningen för förlorad arbetsförtjänst diskuteras.

S, V och C ville behålla 10-procentsnivån. SRD, M, FP, KD och MP förordade 30 procent med tanke på att uppdraget är lika omfattande som i gamla samhällsbyggnadsnämnden där ordföranden fick 50 procent.

10-procentslinjen vann med 8-7 i kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons