Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har det dumpats nytt slaktavfall: "Lukten satt fast i näsan"

/

Slaktavfall från okänd art har hittats mellan Färila och Los. Det är andra gången på tre veckor som det skett på Bröderna Sandbäck AB's marker.

Annons

För tre veckor sedan upptäckte Jonas Lördal på markägaren Bröderna Sandbäck AB att någon eller några olovligen hade dumpat, vad han menade "ett lastbilslass med slaktavfall" på en vändplan norr om Färila.

– Lukten satt fast i näsan tills jag gick och la mig, sa Jonas Lördal då.

Läs mer: Händelsen där tarmar hade dumpats vid en vändplan mellan Färila och Los.

Nu har det alltså skett igen, ungefär vid samma plats som sist.

Jonas Lördal har sett bilder på det inträffade och bekräftar att det är på deras marker.

– Det ser ut som att det kan vara nötboskap, i sämsta fall kunde det vara älg men det tror jag inte. Men det är helt klart ditfört, säger Jonas Lördal.

Han har inte haft möjlighet att åka och titta på det som hänt, utan han befinner sig 50 mil bort, på semester. Han tycker att det som har hänt är väldigt tråkigt och ser inte framemot att behöva åka och ta bort eventuella rester.

– På det andra stället hade björnarna varit och städat upp, Nästan alla tarmar och inälvor var då borta, säger Jonas Lördal.

– Men detta ser ut som något större och jag måste vara vaksam om det finns björn i närheten. Jag får prata högt med mig själv och prassla i grenar så att björnen försvinner bort, fortsätter han.

Jonas Lördal har ingen aning om vem som har gjort det eller varför någon har gjort det. Hans gissning är att det kan röra sig om tjuvskyttar eller någon slakttransport.

Polisen har inte fått in någon anmälan eller hört något om det som inträffat.

Mer läsning

Annons