Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns hopp om holländska turister

/
  • Johan Sjöberg visar Anne Tusveld en av lägenheterna vid Top Resort i Järvsöbacken. Lena Andersson från Region Gävleborg och Maja Frost från Destination Järvsö syns i bakgrunden.
  • Anne Tusveld från Visit Swedens Hollandskontor har ett späckat program under sin tre dagar långa rundresa i länet.

Trångbodda holländare söker större utrymmen, mer avskildhet och vacker utsikt när de bokar sin semesterbostad.

Annons

Parhusen längst uppe i Järvsöbacken stod färdiga först i vintras. Johan Sjöberg, som står för visningen, tycker det vore perfekt om holländska barnfamiljer ville hyra lägenheterna under juli och augusti.

Anne Tusveld från halvstatliga Visit Swedens Hollandskontor tror att Hälsingland kan finnas med i holländska resekataloger redan nästa år.

Hon registrerar snabbt med sin kamera det hon ser i de två våningarna som krönts med sovloft. Hon har inte många minuter på sig innan hon ska hasta vidare på sin tre dagar långa rundtur i länet.

– Men jag har jobbat länge med det här och ser direkt om ett boende går att sälja. Och det här är perfekt! Vilken utsikt! En holländsk researrangör är just nu i Dalarna. Jag ska se till att hon också åker till Järvsö.

När Anne kommer hem sammanställer hon produktblad med information till researrangörer i Holland.

Hennes besök är en av de första aktiviteterna i Region Gävleborgs stora treåriga turismprojekt där holländska barnfamiljer valts ut som en marknad att satsa på.

Det är själva boendena som kommer att marknadsföras, men naturligtvis behövts aktiviteter som komplement för att locka turisterna.

Tidigare på morgonen besökte Anne Tusveld Järvzoo och Vargas vildmarkslodge med björnskådning har också funnits med på programmet.

Mer läsning

Annons