Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handel på Östernäs fortsätter dröja: "Tar lång tid att få till en affär"

Det har tagit längre tid än förväntat att hitta hyresgäster till det planerade handelsområdet på Östernäs i Ljusdal. Det konstaterar Jörgen Eriksson, regionchef på Peab, som nu har till årsskiftet på sig innan avtalet med kommunen går ut.

Annons

Förra hösten var det våren 2015 som gällde. Då skulle byggandet av ett handelsområde på Östernäs komma i gång, men halvvägs genom september har fortfarande inga spadar satts i jorden.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att det inte gått så fort som vi hoppats att det skulle göra, säger Jörgen Eriksson.

Läs mer: Avtalet förlängdes ett år

2011 tecknade byggjätten avtal med Ljusdals kommun och efter en ettårig förlängning som beslutades förra hösten, jobbar man nu fortfarande med att försöka knyta intressenter till handelsområdet.

Fortfarande finns det hopp, om man ska tro Jörgen Eriksson.

– Vi har intressenter, tråkigt nog kan jag inte säga något om vilket företag det gäller men vi har ett huvudspår. Men det tar lång tid att få till en affär, sedan har ju inte området varit tillgängligt heller på grund av pannan bland annat, säger han.

Läs mer: Sista pusten för gamla pannan

Läs mer: Viktigt steg för handeln på Östernäs

Avtalet går ut vid årsskiftet, kommer det att hända något innan dess?

– Det hoppas vi ju eftersom vi lägger både tid och pengar på det. Vad som händer om vi inte får till affären innan dess kan jag inte svara på, det tar vi den dagen i så fall.

Under oktober kommer kommunstyrelsen att informeras om läget på Östernäs. Än så länge är det oklart om ytterligare en förlängning är aktuell, enligt Yvonne Oscarsson (V), kommunstyrelsens vice ordförande.

– Avtalet går ju ut i december och jag kan inte svara på vad resten av kommunstyrelsen tycker. Men vi kommer att få mer information och då har ju alla chansen att säga vad man tycker, säger hon.

Mer läsning

Annons