Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar i för Hälsingland

/
  • Andreas Johnson tävlar med låten Lovelight i Melodifestivalens tredje deltävling som går av stapeln i Leksand i kväll.

I kväll tävlar Andreas Johnson i Melodifestivalen för femte gången med låten Lovelight.

Annons

Andreas Johnson är något av en veteran i Melodifestivalen. I kvällens deltävling i Leksand tävlar han med låten Lovelight.

– När jag ställde upp senast var det för att ta revansch. Den här gången är det inte på blodigt allvar. Nu tar det lustfyllda över, säger han.

Med Lovelight går Andreas tillbaka till sina rötter i glamrocken. Men han lovar att publiken kommer känna igen den som en Andreas Johnson-låt.

– Jag har influerats av mina favoriter, som Bowie och T-Rex. De som har gillat mina tidigare låtar kommer tycka om den här, säger han.

Under 2011 gjorde Andreas Johnson tillsammans med Team Järvsö succé i TV4s Körslaget, där de kammade hem segern. När tävlingen var avslutad avslöjades också att laget hade fått flest röster i samtliga program. På frågan om han tror att stödet för honom vuxit sedan Körslaget svarar han:

– Körslaget är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv och det är fantastiskt att så många röstade på oss. Jag hoppas ju att de som gillade Team Andreas och gillar det jag gör ska ringa och rösta i kväll. Jag ska ta i för hela Hälsingland!

Mer läsning

Annons