Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han öppnar ny skatebutik i Ljusdal: ”Kände att jag längtade hem”

En ny skatebutik slog på torsdagen upp dörrarna i Ljusdal. Att det snart ska öppnas en skatepark i kommunen gjorde att Ljusdalsbördige Thomas Larm fick idén att öppna Brädbutiken.

Annons

Brädbutiken är namnet på det nyaste tillskottet bland Ljusdals butiker. På väggarna hänger färggranna skateboards med olika motiv, olika sorters hjul och hjälmar. Mannen bakom butiken heter Thomas Larm.

– Jag fick höra hemifrån att de skulle öppna en skatepark i Ljusdal och då tänkte jag att det vore ju perfekt att komma hem och öppna upp en butik. Jag har hunnit få två barn och kände att jag längtade hem till Ljusdal igen, säger Thomas Larm.

Den nya skateparken som ska öppna på Östernäsområdet gjorde att Thomas Larm kom på idén att öppna en skatebutik i Ljusdal.

För 14 år sedan drev han också en skateboardbutik i Ljusdal. Då låg den i lokaler mittemot brandstationen, nu har hans affär flyttat in i samma hus som den nyöppnade livsstilsbutiken Korvfabriken.

När Thomas flyttade till Stockholm gick butiken i graven och sedan dess har det inte funnits en skatebutik i Ljusdal, förrän i går.

En bit bort från den blåa fastigheten mittemot Granngården ligger grunden till skateparken som planeras att öppnas i sommar. Valet av plats för butiken är omvalt med omsorg.

Läs också: Efterlängtad betongpark i Ljusdal tar form

– Om det ska finnas en skatebutik i Ljusdal så tänkte jag att det kan inte bli bättre än att ligga här, ett stenkast från parken. Om man åker i parken kanske man kommer på att man behöver en skruv eller nya hjul, då är det perfekt att man kan paus i tio minuter och springa över till butiken, säger Thomas Larm och fortsätter:

– Någon skatepark fanns inte när jag drev butik senast. Förhoppningsvis växer intresset nu.

På torsdagen slog Brädbutiken upp dörrarna.

Hur har intresset varit bland ljusdalingarna?

– Det har varit helt okej. Jag öppnar ju innan säsongen drar igång. Det är när sommaren träder i kraft som det blir säsong på riktigt. Men det har varit jämna flöden av kunder i dag. Intresset finns och jag hoppas att det växer, säger han.

Läs också: Adam Tensta domare i skatetävling i Bollnäs

Finns det en efterfrågan av skateprylar i Ljusdal?

– Det har det väl alltid gjort men nu hoppas jag att i och med parkens drivkraft så kanske det kan bli mer tryck på skateboardsidan och börjar växa till sig igen, säger Thomas Larm.

Mer läsning