Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick jobbet som informationschef i Ljusdal: "Jag borde motsvara förväntningarna eftersom man valt mig"

Artikel 2 av 2
Chefsavhopp Ljusdal
Visa alla artiklar

Nu har kommunen utsett sin nya informationschef. Valet föll som väntat på den tidigare LjP-medarbetaren Pär Jonsson som vikarierat på posten sedan förra året.

Annons

– Nu har kommunen testat mig i åtta månader, och jag borde motsvara förväntningarna eftersom man valt mig, säger Pär Jonsson om utnämningen.

Läs mer: LjP-medarbetare testar chefsjobb på kommunen

Det var så länge sedan som den tidigare LjP-medarbetaren hoppade in som vikarie när dåvarande informationschefen Anna Kjellander tog tjänstledigt. En ledighet som snart visade sig bli permanent och i april påbörjades den formella sökningen efter hennes ersättare. Pär Jonsson anade att han låg bra till i konkurrensen med de sex övriga sökande, men vågade inte ta ut något i förskott.

– Inget är klart förrän det är klart, så är det ju, säger Pär Jonsson som i samband med det nya jobbet även formellt lämnar sin tjänst på LjP från vilken han varit tjänstledig det senaste året.

Läs mer: De här sökte jobbet som informationschef

De före detta LjP-medarbetaren Pär Jonsson har varit tillförordnad informationschef iLjusdals kommun sedan i höstas. Nu har hans tjänst blivit permanent.

Att vikariatet nu blivit en anställning innebär att han definitivt lämnar journalistiken efter ett liv i nyhetsförmedlingens tjänst.

– Det är med visst vemod som jag lämnar, jag har ägnat större delen av mitt liv åt dagspressen. Jag var bara 19 när jag anställdes som aspirant på LjP, säger Pär Jonsson som i dag är 54 år och tillägger:

– Så en liten murvel kommer alltid finnas kvar, ränderna går inte ur.

Erfarenheterna som journalist bär han med sig i sitt nya jobb. De många åren av kommunbevakning kommer väl till pass, säger han själv.

– Jag har en otrolig nytta av kommunbevakningen, jag känner folk och jag kan rutinerna. Så detta var ett naturligt steg att ta.

Samma dag som informationschefsjobbet tillsattes, tog kommunstyrelsen det väntade beslutet att anställa Lasse Norin som samhällsutvecklingschef. Lasse Norin har haft olika roller inom kommunen genom åren, bland annat fritidsledare, rektor och senast kulturchef. Sedan i mars har han varit tillfördnad chef för samhällsutvecklingsförvaltningen.

Det innebär att hela den nya kommunledningen är på plats efter höstens pressade läge i höstas när fem av sju chefer som hade slutat eller skulle sluta.

Läs mer: Allt om chefsavhoppen i Ljusdal

Alla artiklar i
Chefsavhopp Ljusdal
Annons