Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han cyklar genom Sverige – på en enhjuling

/

Jesper Lissmark Hult cyklar från Treriksröset till Smygehuk på enhjuling. På lördagen passerade han Ljusdal.

Annons

– Jag vill visa att man ska våga tro på sina drömmar, säger Jesper Lissmark Hult.

Han började cykla den 19 juni och har nu när han är i Ljusdal klarat av ungefär 125 mil. En lika lång sträcka återstår innan han är i Smygehuk.

Börjar du inte tröttna på att cykla?

– Vissa dagar känns det jättebra, andra mindre bra. Jag har cyklat ungefär fem mil om dagen men skulle egentligen ha cyklat längre om jag inte hade fått knäbesvär. Ett tag haltade jag och kunde inte cykla i backar men de senaste veckorna har det blivit bättre, säger han.

Med sig på resan har en dokumentärfilmare, på vanlig cykel. Övernattat har de bland annat gjort hos couchsurfare, personer som låter folk bo hemma hos sig gratis och själv bor hos andra på samma sätt när de är ute och reser. De har också fått bo gratis på campingplatser och vandrarhem när de berättat om sitt projekt.

På vägen från Treriksröset har de främst valt inlandsvägar, eftersom det inte är möjligt att cykla på E4. Det har gjort det svårare att hitta boende. Nästa anhalt blir Bollnäs där de ska tillbringa natten mot söndagen.

Jesper Lissmark Hult kommer från Karlskrona men bor i Sundsvall, där han pluggar till hälsovägledare. Han började cykla enhjuling för sju år sedan.

Mer läsning

Annons