Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håbo kan ge hopp åt Ljusdal

/
  • Kvällens talare från vänster: Stefan Färlin, Närljus, Nina Lagh (M), före detta kommunalråd Håbo kommun, Tomas Tobé, ordförande arbetsmarknadsutskottet (M), Lasse Molin (M), oppositionsråd Ljusdals kommun, Hans Backman (FP), riksdagsledamot, Anders W Jonsson (C), riksdagsledamot.

Arbetslösheten i Ljusdal är en av landets högsta. Därför bjöd Alliansen under måndagskvällen in till samtal.

Annons

– Företag måste se en win-win-situation. Vi måste inse att kommun och lokalt näringsliv är beroende av varandra, varje led i samhället måste förankras med ett annat, så talade Nina Lagh, före detta kommunalråd i Håbo kommun, under måndagskvällen i Ljusdal.

Alliansen och ytterst oppositionsrådet Lasse Molin (M) bjöd under måndagskvällen in allmänheten till samtal om ungdomsarbetslöshet.

Flera gånger under kvällen påpekade politiker, tjänstemän och åhörare att regelverket för småföretagare är för mastigt, vilket i många fall leder till att företagare med goda förutsättningar för att nyanställa helt enkelt avskräcks. Nina Lagh ingöt måhända en del framtidstro i företagarna när hon berättade att Håbo kommun länge kämpade med ungdomsarbetslösheten och fann en annan lösning på det hela, bland annat i sommarjobben.

– Vi ställde kommunen som arbetsgivare, så när sommaren var slut skickade vi en faktura till företaget som slapp handskas med alla regler, det öppnade sommarjobbsmarknaden avsevärt.

Mer läsning

Annons