Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granat i stuga – ingen fara enligt polisen

En granat hittades under söndagen i en stuga väster om Letsbo. Polisen bedömer det som en odramatisk situation men har kontaktat bombgruppen i Stockholm.
På söndagskvällen hittades en granat i en stuga väster om Letsbo. Stugan har tillhört en familj i flera generationer och det var när en familjemedlem skulle städa ur, vad polisen menar är en verkstad, som fyndet gjordes.
Enligt polisen ska det röra sig om en så kallad luftvärnsgranat som en äldre familjemedlem ska ha tagit med sig hem då denne arbetade inom försvarsmakten. Det är oklart hur länge granaten legat i stugan och detta är naturligtvis inte tillåtet och polisen kommer att åka dit för att göra en första bedömning.
En begäran ska skickas till Stockholm och bombgruppen som har till uppgift att oskadliggöra alla former av bomber och sprängladdningar. Men när gruppen kommer till Letsbo är ännu oklart, säger Peter Bäckström-Drake, kommunikationschef vid polismyndigheten i Gävleborg.
Han menar att granaten i Letsbo inte är något högprioriterat fall, men att den kommer att desarmeras.
– Vi har inte fått kontakt med bombgruppen och jag vet inte när de kommer, men detta är inget akut som behöver göras just nu, säger Peter Bäckström-Drake.
– Det hela är en odramatisk situation, fortsätter han.

Annons

Mer läsning

Annons