Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galamiddag gav 15 000 barn vaccin

/
  • En dansuppvisning efter förrätten överraskade dansambassadören Simon Skjefstad middagsgästerna med. Tillsammans med kollegan Linnea Dolk representerade han Per Jonsson Dance center, Estrad Ljusdal.
  • Mingel i Järvsöbadens trädgård. Från vänster: Nils Jakobsson, Ella-Britt Brandt, Kristina Andersson, Torbjörn Brandt och Ulla Jakobsson.
  • Balalajkaorkestern Kazbek bjöd på medryckande musik.
  • En brasensemble från Estrad Ljusdal stod för under hållningen innan middagen.

Järvsö Rotaryklubb samlade in pengar till polioutrotningen.

Annons

Ända sedan 1985 har den internationella organisationen Rotary arbetat för att hjälpa till och utrota polio. Även om man kommit väldigt långt behöver man samla in ytterligare medel för att klara målet, vilket Järvsö Rotaryklubb bidrog till under lördagen.

– Vi har arrangerat en galamiddag med musik till förmån för End polio now, som är en kampanj för att utrota polio i världen. Vi är 90 personer som deltar ikväll och tack vare sponsorer, musiker och dansare som ställer upp utan ersättning går hela överskottet till kampanjen. Vi räknar med att det handlar om cirka 25 000 kronor, och den summan tror vi räcker till att 15 000 barn kan få vaccin, säger Allan Cederborg, som ingår i den kommitté inom Järvsö Rotaryklubb som arbetat med arrangemanget.

Med hjälp av Rotary har omkring två miljarder barn runt om i världen vaccinerats mot polio. Och spridningen har gått från 1 000 nya poliofall per dag till 2-3 stycken per dag. Det finns också tecken som tyder på att Indien ser ut att vara fritt från polio. Men fortfarande förekommer sjukdomen i Afghanistan, Pakistan och Nigeria.

Mer läsning

Annons