Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på sommarens sista musikcafé

/

Under söndagskvällen var det dags för final för sommarens musikcaféer på hembygdsgården i Ljusdal.

Annons

Framgångsreceptet för hembygdsgårdens musikkvällar bygger på spontanitet. Det menar Eva Pettersson, som tillsammans med Torkel Nilsson arrangerat de traditionella musikevenemangen under flera år.

– Det är helt improviserat. Vem som helst får vara med och spela, och det blir alltid bra, säger Eva Pettersson.

Sommarens fyra musikcaféer har vid varje tillfälle lockat en stor publik, oftast över 100 personer. Och publiksuccé blev det också under finalkvällen på söndagen. Det innebar 117 smörgåsar att förbereda och en akut tur och retur till affären för brödinköp för Lillian Magnusson, Rut Zetterman och Eva Forsberg, som ordnade fikat medan kaffepannorna puttrade i köket.

Även Elvy Almström har fullt upp under kvällen, hon står för lotteriförsäljningen. Vinsterna, som bestod av kaffe och hembygdsgårdens egenbakade hårda tunnbröd, var eftertraktade.

– Jag tror aldrig vi sålt så många lotter förr, säger hon, hämtar en tredje lottring och skyndar vidare.

Sommarens sista musikcafé inleds med allsång till Drömmen om Elin. Sångglädje och en avspänd stämning smittar av sig bland publiken.

– Det är jätteroligt. Vi har så bra spelmän som spelar både gamla klassiker och modernare låtar, säger Eva Pettersson.

Under kvällen medverkar också riksspelmannen Britt-Marie Swing med sin fiol och det stora spelmansgänget bjuder på en bred musikblandning av allt från dansband och country till folkmusik och Bob Dylan.

Mer läsning

Annons