Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridner leder energibolagen

/

Det blev inte riktigt så dramatiskt som det verkade på förhand när det gäller vem som tar över efter Pelle Svensson (S) som ordförande för de kommunala energibolagen.

Annons

Örjan Fridner (S) vann vid måndagens möte med kommunfullmäktige omröstningen med 18 röster mot László Gönczis (MP) åtta. Rösträknarna noterade tio blankröster medan fyra ledamöter (tre från FP och en från KD) avstod från att rösta.

Vid sluten omröstning är det omöjligt att veta hur ledamöterna röstade. Men eftersom S och V (efter Willy Erikssons avhopp från SRD) numera har 18 mandat tillsammans är det rimligt att tro att dessa båda partier stödde Örjan Fridner.

Valet föregicks av en debatt om andra partier kan nominera motkandidater vid fyllnadsval. En liknande situation uppstod när kommunfullmäktige valde Yvonne Oscarsson (V) att ersätta partikollegan Kenneth Forssell som förste vice ordförande för kommunstyrelsen.

Leif Hansen (SRD), som föreslog László Gönczi, hävdade att det går alldeles utmärkt med de osäkra majoritetsförhållanden som råder i Ljusdals kommun.

Mer läsning

Annons