Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från kund till vd

/

Anställda ska få större ansvar och företaget måste arbeta med trä i flera rakt nedstigande kundled. Det proklamerade statligt ägda Sveaskogs nya vd PO Wedin när han under tisdagen besökte Ljusdal för första gången.

Annons

– Vi måste inte bara jobba med våra kunder, utan även deras kunder, vi ska följa vårt trä i så många led som möjligt, säger PO Wedin som tillträdde för drygt två månader sedan. Då kom han närmast från vd-stolen på Svevia, Sveriges största bolag inom drift- och underhåll och Sveriges fjärde största väg- och anläggningsföretag.

Innan sina fyra år på Svevia hade PO Wedin under närmare tio år flera chefspositioner i Stora Enso, bland annat som chef för affärsområde Obestruket Magasinspapper och Massa med placering i Düsseldorf Tyskland och chef för enheten Transport och Distribution.

Med det i bagaget tror vd Wedin att han kan tillföra nya perspektiv.

– Jag har stått på kundens sida under många år, jag tror att det ger mig en större känsla för vad kunden efterfrågar, och det är viktigt för företaget eftersom att vi måste bli effektivare och jobba tätare med kunden.

Mer läsning

Annons