Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande frågor kring Lidls butik

/
  • För nära järnvägen? Trafikverket är fortfarande kritiskt till den planerade Lidl-butiken på före detta Ljustorgets tomt i Ljusdal.

Länsstyrelsen och Trafikverket har varit kritiska till Lidls planerade butiksbygge nära järnvägen i centrala Ljusdal. Därför justeras detaljplanen en aning och ska sedan ställas ut.

Annons

– Utan att vara helt uppdaterad på det senaste som har hänt har jag svårt att se hur Trafikverket ska kunna acceptera en butik på den där ytan nära järnvägen, säger Andreas Jonsson på Trafikverket i Gävle.

Tyska livsmedelsjätten Lidl bekostar själv detaljplanen som skulle tas genom ett förenklat förfarande. Det var alltså meningen att kommunfullmäktige skulle anta planen efter ett samrådsförfarande.

Men så kom både länsstyrelsen och Trafikverket med invändningar som gör att planen måste arbetas om en del och ställas ut innan politikerna kan ta ställning till den.

– Det handlar bland annat om utformning av skyddsplank, säger Stefan Norberg, planingenjör på Ljusdals kommun.

Lidl har köpt före detta Ljustorgets tomt nära järnvägsövergången vid det så kallade Signeulshuset i Ljusdal.

Det var tänkt att detaljplanen för Lidls butiksbygge skulle vara klubbad och klar i höst. Men nu kan kommunfullmäktige ta beslut tidigast 19 december.

I väntan på detaljplanen har Lidl fått tillstånd att riva det som är kvar av före detta Ljustorget som valde att bygga i Stavsäter efter branden i gamla butiken.

Mer läsning

Annons