Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnekar Seko-skandal: "Vi kommer att kunna redovisa allt"

/

De 14 miljonerna finns enligt Bosse Hedin kvar i fritidsföreningen, som numera är en trafiksäkerhetsförening, samt i ett aktiebolag. Han ser fram emot att få möjlighet att räta ut alla frågetecken på lördagens verkställande utskott.

Annons

Läs också: De riskerar politisk timeout för försvunna Seko-miljonerna

– Absolut, vi kommer att berätta vår version, säger Bosse Hedin.

Enligt honom finns en del av pengarna kvar i den fritidsförening som klubben startade 2008. Den hette först Väg och Ban fritidsförening, men bytte förra året namn till Väg och Ban trafiksäkerhetsförening.

Föreningen äger sedan 2013 ett aktiebolag med namnet Exvia AB, där det ska finnas en del pengar. Det har också tillgångar i form av flera fordon. Företaget ägnar sig enligt Bosse Hedin främst åt trafiksäkerhet.

– Väghastighetsmätningar, hyr ut maskiner, skylift, minigrävare, husvagnar. Det affärsmässiga skulle vara där.

Hur mycket pengar som finns i föreningen och företaget vill han inte berätta just nu.

– Det får vi återkomma till när vi har pratat med advokat. Vi kommer att kunna redovisa allt. Allt är taget i demokratiska beslut. Det finns protokoll på allt. Däremot har vi inte hört från förbundet vad de anser att vi har gjort för fel. Det har vi väntat på, och det har vi inte fått. Bara en massa skit.

Det ska också finnas en sommarstuga som ska kunna användas av medlemmarna i rekreationssyfte. Den byggs just nu i Malung, enligt Bosse Hedin.

– Det var meningen att den skulle vara klar nu, men den har inte blivit det.

Anledningen till att föreningen äger ett aktiebolag är för att tjäna pengar till föreningen, enligt Bosse Hedin.

– Målet är att försöka få pengar i föreningen i framtiden, och då måste man ha affärsverksamhet. Den affärsidén har Väg och Ban trafiksäkerhetsförening.

Brukar man ha affärsverksamhet i en fritidsförening?

– Ja, varför skulle man inte kunna det? Det är en trafiksäkerhetsförening. Det är både trafik, opinion och fritidsaktiviteter. Skulle man ha stuguthyrning i en förening så blir man momsad. Det vill man inte, man vill ha affärsverksamheten i ett bolag. Det är inget konstigt, det finns Seko-klubbar som har aktiebolag i själva klubben, och det valde inte vi. Sedan finns det de som har stugor i sin egen förening och det valde vi inte heller.

Seko-förbundet säger att ni har undanhållit uppgifter om det här?

– Det finns mycket att berätta om varför det har blivit som det har blivit. Vi var på väg ner till Stockholm för att visa, men då uteslöt de oss ur facket och då tappade vi fullmakten. Hade man haft vilja från förbundet så hade man löst det här, men det har man inte haft.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons