Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag tredubblar personalstyrkan

/
  • Arne och Ingmari Hultman räknar med att utöka personalstyrkan i sitt företag. De vill gå från dagens två anställda (de själva) till minst sex.
  • Faller satsningen på telefonförsäljning bra ut hoppas paret Hultman kunna anställa även i produktionen.
  • Arne Hultman jämför utvecklingen i sitt företag med en blomma. – Slutar man vattna dör den sakta ut.

Arne Hultman har drivit sitt företag i snart tio år. Just nu sysselsätter det honom själv och frun Ingmari. Men innan hösten ska arbetsstyrkan ha ökats med 200 procent.

Annons

– Vi ska anställa fyra säljare, det kan bli fler också, säger Arne Hultman.

Tankarna på att utveckla verksamheten har funnits ett tag. Men det är först nu, efter att ha gått utbildningen Företag för tillväxt genom Närljus som bitarna fallit på plats för Arne och Ingmari Hultman.

Tillsammans driver de företaget Hultman Profil och Reklam där de säljer profilkläder, arbetskläder och reklamartiklar. Hittills har fokus legat på marknaden i Ljusdal. Men nu tror Arne Hultman att det är läge att lyfta blicken.

– Mycket av det vi säljer kan man sälja över telefon, det är jag övertygad om. Och då blir marknaden plötsligt hela Sverige, säger han.

I första läget ska fyra personer anställas. Verksamheten ska vara igång den 1 september.

– Ända sedan jag började med det här har jag velat utveckla mig, ibland mycket, ibland lite och ibland har jag misslyckats. Nu känns det som att vi har hoppat på ett tåg som går åt rätt håll, säger Arne Hultman.

Mer läsning

Annons