Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Fairweather är vädret inget problem

/
  • Birgitta Fairweather spelar mycket golf under de fyra månader hon spenderar i Järvsö varje år.
  • Lasse Gregersen kom till Ljusdal från Norge i mars, och han spelar mest datorspel i sommar.
  • Anders Edäng i Ljusdal fiskar mycket i sommar tillsammansa med sin fru.

Sommaren har hittills varit regnig och kall, så vad hittar man på, i stället för sol och bad? Birgitta Fairweather i Järvsö, som normalt bor i Australien, spelar golf så ofta hon kan och Anders Edäng tar gärna en fisketur.

Annons

När sommaren är regnig och kall får man fylla semester och fritid med annat än lata dagar på stranden. Vi gick ut och frågade folk i Ljusdal vad deras bästa tips på aktiviteter är när värmeböljan lyser med sin frånvaro. Birgitta Fairweather tillbringar tillsammans med sin man fyra månader per år i Sverige med Järvsö som bas, och de påverkas inte så mycket av det kalla och regniga vädret.

– Vi spelar golf dagligen i Järvsö. Så länge det inte ösregnar funkar det bra att spela. Annars fyller vi vår tid med inomhusaktiviteter. Vi håller på med mycket fotografering och vi tycker om att lyssna på musik. Det kalla vädret påverkar inte oss så mycket då vi får tillräckligt med sol under resten av året när vi bor i Sydney, säger hon.

Anders Edäng bor i Ljusdal, och han fyller sommaren med fiske.

– Vi, jag och frun, klär på oss ordentligt och sen åker vi ut och fiskar. Sen hälsar vi på bekanta och besöker lite olika marknader också. Man får klä sig efter väder, säger han.

Lasse Gregersen kom till Ljusdal från Norge i mars, och det regniga och kalla vädret gör att han mest sitter framför datorn och spelar.

– Men bio och bowling är också bra och roliga aktiviteter, säger han.

Mer läsning

Annons