Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folket får säga sitt om Östernäs-sport

En konsultskiss på hur ett utbyggt Östernäsområde i Ljusdal kan se ut får kalla handen av politikerna. När kommunen i vår har medborgardialog om i första hand idrottsdelen ska det inte ligga färdiga förslag.

Annons

Utvecklaren Rolf Berg kom till kommunstyrelsen på torsdagen med en påkostad konsultskiss där det framgår hur Östernäsområdet kan utvecklas med handel, kontor, parkområde med eventuellt bad och skateboard, bandybana och konstgräsplan för fotboll med tillhörande läktare och omklädningsrum.

Handelsområdet berördes inte så mycket i kommunstyrelsen eftersom det redan finns beslut om ett samarbete med Peab om utveckling av detta och där beslut om framtidens timmeromlastning och planskild gång- och cykelväg till centrum (nära Järnvägshotellet) är en viktig fråga.

Det var konsultskissens övriga delar som vållade nära ett par timmars debatt som slutade med att den medborgardialog som väntar i vår ska ordnas utan detaljerade förslag till lösningar vad gäller park- och idrottsdelen på Östernäs.

Beslutet innebar ändå att kommunchefen Nicklas Bremefors fick i uppdrag att ta fram kostnadsberäkningar som eventuell flytt av bandybanan på IP till Östernäs, konstgräsanläggning, omklädningsrum/läktare, skateboardpark och parkeringslösningar.

I kommunchefens uppdrag ingår också att ta fram vad parkdelen närmast Kyrksjön kan komma att kosta och att puffa för att allmänheten ska lämna synpunkter på Östernäs utveckling vid kommande medborgardialog.

Mer läsning

Annons