Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttade företaget till Hennan

/

När byborna i Hennan tvingats se service urholkas och företag försvinna gick Peter Holmberg i den andra riktningen. Han tog sitt företag från Ösmo till Hennan.

Annons

2005 såg sig Peter Holmberg tvingad att för att få ned kostnader hitta en annan plats för sitt företag . Han började söka alternativ på nätet.

– Och då hittade jag den här fastigheten i Hennan, en fabrikslokal där ett boningshus följde med. Här uppe köper man en fastighet för närmare en tiondel av kostnaden i Stockholmstrakten, säger han.

I Ösmo hade Peter Holmberg drivit sitt företag i hyrda lokaler sedan 1995.

Hans företag sysslar med formsprutning. Plastgranulat smälts ned och under tryck pressas plasten in i ett verktyg/form som är unik för varje enskild detalj, idag hållare för id-kort och plastaskar/etui för förvaring av diamantslipstift och titanskruvar.

Kunderna finns inom elektronikbranschen och dentalindustrin.

Han har en anställd. Niklas Bergström flyttade från Ramsjö till Hennan i juni i samband med anställningen på Q-plast. I dag sorterar och kvalitetsbedömer han de plastprodukter som maskinerna spottar ur sig i en rask takt.

Maskinerna för formsprutning står uppradade längs ena väggen i fabrikslokalen, som en gång i tiden hyste en mekanisk verkstad. I en annan del av lokalen finns maskiner för vakuumformning, maskiner där plastfolier med hjälp av olika verktyg under värme och vakuum skapar formar för att gjuta temporära tandkronor.

Att driva företag i Hennan går alldeles utmärkt, menar Peter Holmberg. Logistiken fungerar väl, trots att verksamheten ligger långt från centralorten.

.

Mer läsning

Annons